DE KITE4LIFE FOUNDATION

Ken je het verhaal van de man wiens leven binnen 10 seconden ondersteboven stond? Waarschijnlijk wel. Helaas kennen velen van ons soortgelijke verhalen. In Nederland alleen al krijgen 12 mensen per uur slecht nieuws. Dat zijn ongeveer 110.000 mensen met een nieuwe kankerdiagnose per jaar! (bron: KWF Kanker Bestrijding kwf.nl). De Kite4Life foundation, opgericht door Baris Soyogul na zijn eigen ervaringen, heeft als doel om (ex-)kankerpatiënten en hun naasten te leren kitesurfen en gevoelens van vrijheid, hoop en trots in hun levens (terug) te brengen. Om dit te bereiken organiseren wij evenementen en faciliteren wij kitelessen in samenwerking met verschillende kitescholen in Nederland. Daarvoor is jouw hulp hard nodig!

Wat is Kite4Life Foundation

Kite4Life Foundation is een stichting. Het heeft als doel de ondersteunende werking van kiteboarden tijdens het herstelproces na kanker te laten ervaren. Kiteboarden is een middel om je fysieke en je mentale herstel te bevorderen. Zodra je kite wind vangt en je board het water raakt, heb je alle aandacht nodig om de elementen te trotseren. Het beloont je door al je zintuigen te prikkelen en helpt je je dagelijkse zorgen even los te laten. Op de lange termijn kan kiteboarden zelfs een meditatieve werking hebben.

Doelstelling

Ons doel is om (ex-)kankerpatiënten en hun naasten te leren kiteboarden en gevoelens van vrijheid, hoop en trots in hun levens (terug) te brengen. Om dit te bereiken zullen we een jaarlijks terugkerende sportevenementen organiseren. Het initiële doel hiervan is om onze doelgroep kennis te laten maken met de sport. Clinics, meet & greets, demonstraties en een (informatie)markt zullen het hoofddoel ondersteunen. Ervaringen en passie zullen er gedeeld kunnen worden en er is aandacht voor het concrete doel = het schenken van een beginners kitesurflespakket van 9 uur voor 2 personen aan (ex-)patiënten en hun directe naasten.

Doelgroep

Wij willen kankerpatiënten en hun directe naasten kennis laten maken met kiteboarden doormiddel van een pakket van 3 lessen van 3 uur verdeeld over 3 dagen. Deelnemers moeten ouder dan 12 jaar zijn, in het bezit zijn van een zwemdiploma en fysiek en mentaal in staat om te kunnen leren kiteboarden. Daarnaast moeten deelnemers in Nederland wonen. Directe naasten zijn de ouders, broers, zussen, echtgenoot en kinderen van een patiënt. We hopen de bezoekers als duo te ontvangen. Want kanker heb je nooit alleen!

The time is now! Ga kiteboarden en je ziet het leven weer zitten, je voelt je weer hoopvol, vrij en trots.

Missie

Wij willen gevoelens van hoop, vrijheid en trots terugbrengen in de levens van kankerpatiënten, overlevers en hun dierbaren door ze de fysieke en mentale voordelen van kiteboarden te laten ervaren.

Visie

Wij geloven dat kiteboarden ondersteunend kan zijn tijdens het herstelproces en de ingrijpende gebeurtenissen bij kanker. Het is een middel om je fysieke en je mentale herstel te bevorderen. Zodra je kite wind vangt en je board het water raakt, heb je alle aandacht nodig om de elementen te trotseren. Het beloont je door al je zintuigen te prikkelen en helpt je je dagelijkse zorgen even los te laten. Op de lange termijn kan kiteboarden zelfs een meditatieve werking hebben. Alhoewel het er complex uitziet en je denkt er veel kracht voor nodig te hebben, is het relatief eenvoudig te leren voor een ieder.

The dream team

7ACD608B-D71B-41A3-A660-014F6B0BCFF0

BARIS SOYOGUL

John Bergmann

JOHN BERGMANN

Marieke Hohnen

MARIEKE HOHNEN

Kim Alderden

KIM ALDERDEN

Pepijn Visee.

PEPIJN VISEE

Marieke profiel foto

MARIEKE DE BEER

Marry-Inde de Vries

Marry-Inge de Vries